DAGBOK från scen och turné

Miniturné i Värmland 16-17 oktober 2004

På förmiddagen lördagen den 16 oktober styrde vi kosan till Värmland och närmare bestämt till Råda, strax utanför Hagfors. Den här gången var det hela familjen Frid; Anna, Linnéa, Tina och Bo tillsammans med Curt. Han är ju självskriven i dessa sammanhang.
Kärran och bilen var fullpackade med instrument, rekvisita, täcken och kuddar.

Eftersom hela familjen var med skulle det återigen bli ett framträdande med programmet Karl-Oskar & Kristina –en musikalisk resa. Vi var inbjudna att medverka vid ett jubileum av 125 års verksamhet av IOGT-NTO i Sverige. Målet var IOGT-NTOs hus i Råda.
IOGT-NTOs fina hus Hvilan i Forshaga. Ibland kan jobb också vara riktigt roligt. Eller hur tjejer?

Ett stort och fint hus med en jättefin stor scen för oss att ställa upp alla grejor på. Det kändes nästan konstigt att ha så stort utrymme att spela på.
Precis när vi skulle ställa in ljudet sa Bo att vår nya mixer till ljudanläggningen hade lagt av. Tur att vi inte gjort av med den gamla, som faktiskt fortfarande åker med i mic-väskan.
I med sladdarna i den gamla mixern och visst fungerar den. Vi kan andas ut och sätta igång med ljudtestet.
Lokalen var dukad för fika redan när gästerna kom och det var gemytligt och trevligt. Efter vårt framträdande blev det fika och sedan fortsatte firandet hela kvällen lång med middag, tal och dans.

Helge och Anna-Greta Johansson från Hagfors huserade oss allihop över natten hemma hos sig. Bättre kunde vi knappt fått det. När vi vaknade stod en stor frukost framdukad.

Ett jättestort tack för god sömn och stor gästfrihet.
Senare på söndagen var vi inbokade på ett musikcafé i IOGT-NTOlokalen Hvilan i Forshaga.

Där skulle vi framträda med vårt program
Från film och musikal. Linnéa och Anna är inte med i det programmet så dem körde vi till Karlstad för att ta Expressbussen till Skövde. Nu hade det börjat regna ordentligt.

Tina tillsammans med värdparet Helge och Anna-Greta. Linnéa och Anna på väg hem.

Efter lunch och lite shopping på ett köpcentra utanför Karlstad, körde vi de knappa två milen till Forshaga. Där blev vi först hembjudna till Inga-Britt Tjäder och
hennes familj på eftermiddagskaffe. Sen var det dags att åka till lokalen och packa upp. Vi installerade oss tidigare än vanligt innan en spelning men vi behövde repetera på några nya sånger innan föreställningen kl. 19. Under tiden ställde arrangörerna fram bord med koppar och fat till musikcaféet. Lokalen blev välfylld och snart ljöd musik och sång från gamla och nya musikaler och filmer. De flesta av gästerna lockades med att sjunga i de gamla kända sångerna.
Söndagen den 17 oktober blev sen och det hann också bli måndag den 18 oktober innan vi var hemma i Korsberga igen. Men då hade Linnéa och Anna redan sovit en bra stund.

Arrangörer för miniturnén var Studieförbundet NBV, Våra Gårdar och IOGT-NTO i Värmland

Tina och Curt repeterar en ny sång.


 

 
 
 
 
 

 

 
 
 
 

Siten är optimerad för en upplösning om 1024 x 768 pixlar