DAGBOK från scen och turné

Konst och musik på Ruders Egendom, Tibro 7 nov -04

Kan vi inte göra något ihop här på Ruder? Frågade AnnaLena och Ulf en gång när vi satt och pratade om ett och annat. Vi har ju några kompisar som är konstnärer och ni sjunger. Vad säger ni om ’I bild och ton’ eller nå´t sån´t? Fortsatte AnnaLena. Kompisarna de tänkte på var Maria Svarén som är skulptör och Göran Johansson som målar. Vi skulle ta med gitarren och sjunga lite då och då. Själva skulle de servera höstsoppa och kaffe.
Sagt och gjort. Datum bestämdes och planer smiddes. Ingen av oss hade gjort just detta förut.
 

Ruders Egendom
 
 

AnnaLena, här med Tina,
tar emot i hallen

Dagen närmade sig med spänd förväntan.
När vi kom till Ruder höll solen på att gå ner och marschallerna i allén fram till herrgården tändes. Inne i herrgården höll Ulf på med gulaschsoppan, AnnaLena pysslade i hallen och tände ljus överallt. Maria och Göran gjorde en sista kolla så att skulpturer och tavlor var på rätt plats och att allt var i ordning innan de första gästerna skulle komma.


Två av Göran Johanssons fina målningar
 
En av Maria Svaréns härliga skulpturer  
Görans fru Ylva var med Ulf i köket och hjälpte till med förberedelserna och serveringen.Deras barn Linnéa och Edvin var också med och pysslade så allt skulle bli så bra som möjligt för gästerna.
Klockan blev 4 och gästerna började komma. Under de tre timmar vi höll öppet kom det ca 100 gäster. För 50 kr fick de uppleva både konst, soppa och musik i Ruders härliga herrgårdsmiljö. Ulf och AnnaLena renoverar herrgården med varsam hand för att försöka bibehålla dess 1700-talsmiljö fast ändå i en modern form.
Trötta men nöjda och glada kunde även vi som arrangörer sätta oss runt bordet och njuta av gulaschsoppa med en klick yoghurt i och konstatera att det var en mycket god idé som AnnaLena och Ulf fick i somras.

Ulf gör i ordning gulaschsoppan Maria, Edvin och Göran

 


 

 
 
 
 
 

 

 
 
 
 

Siten är optimerad för en upplösning om 1024 x 768 pixlar