DAGBOK från scen och turné

Duvemålatoner på Mariestads teater, 4 nov -04

Studieförbunden och folkhälsoråden i Mariestad, Töreboda och Gullspång Bjöd in till den sista programpunkten i föreläsningsserien ”Livsstil och hälsa 2004”. Sist ut i raden av programpunkter för året var vi med vårt program Karl-Oskar & Kristina –en musikalisk resa. Vi fick äntligen spela på den anrika gamla teatern i Mariestad. Teatern byggdes redan på 1840-talet och är nu över 160 år. I början av 1990-talet återskapades mycket av teaterns sekelskiftesmiljö och kombinerades med dagens teknik vilket gör den till en modern teater trots som om det känns att spela i en teater för länge sedan. En märklig men härlig känsla.
Amanda (vikarie för Linnéa)
och Tina förbereder
Vår Amerikakoffert

Redan före en halvtimma innan föreställningen började foajen fyllas av gäster och den intima teaterlokalen fylldes med en känsla av förväntan. Teatern har 193 platser och varenda biljett var såld. I logen hörde vi sorlet när gästerna började ta plats. Anna och Amanda (ersatte Linnéa idag) tyckte att det luktade teater på ett annat sätt än vanligt och tänkte på föreställningar de varit med i med Revymakarna på Skövde stadsteater.
Magnus, teaterns vaktmästare, skötte ljud och ljus åt oss. Det är vi inte bortskämda med så det tackar vi honom extra mycket för.Ja, det blev ett härligt första möte med den gamla teatern i Mariestad. Hoppas det inte blir det sista.
Teaterns gamla scen Ljudtekniker Magnus

 

 

 


 

 
 
 
 
 

 

 
 
 
 

Siten är optimerad för en upplösning om 1024 x 768 pixlar